Ψηφοφορία

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη της δημοφιλέστερης ομάδας και παράλληλα της δυναμικής των υπόλοιπων συλλόγων διεξάγεται στην ιστοσελίδα www.sports-data.net και πραγματοποιείται μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης “facebook”. Σε αντίθεση με τις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, η ψηφοφορία αυτή με τον τρόπο που διεξάγεται, δίνει την δυνατότητα συγκέντρωσης ενός πολύ μεγαλύτερου δείγματος. Κάθε χρήστης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας (η οποία αριθμεί πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη στην Ελλάδα) έχει την δυνατότητα να ψηφίσει την αγαπημένη του ομάδα.

Συμμετοχές

Οι 15 ομάδες που συμμετέχουν στην ψηφοφορία είναι οι εξής:
ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΑΡΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΞΑΝΘΗ SCODA, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Από 10/6/2013 συμμετέχουν στην Δημοσκόπηση και οι ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

Έχουν επιλεγεί με βάση ιστορικά στατιστικά στοιχεία (παλιότερες δημοσκοπήσεις, κομμένα εισιτήρια ανά έτος κλπ.) καθώς και κοινωνικά-γεωγραφικά κριτήρια. Στην δημοσκόπηση ξεκινούν όλες από μηδενική βάση.

Αξιοπιστία

Το παρόν εγχείρημα βασίζεται στην μαζική συμμετοχή των φιλάθλων όλων των ομάδων. Όσο μεγαλύτερο γίνει το δείγμα, τόσο πιο αξιόπιστο το τελικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό δίνεται και ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός ψήφων και τα τελικά ποσοστά των ομάδων να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Χρονική διάρκεια της ψηφοφορίας

Ο αρχικός στόχος που τέθηκε (τέλος του 2011) συμπλήρωσε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ψήφων. Πάνω από 165.000 άνθρωποι ψήφισαν για την αγαπημένη τους ομάδα, γεγονός που αποτελεί φυσικά ρεκόρ για κάθε παρόμοια ψηφοφορία που επιχειρήθηκε ποτέ. Καθώς ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται (κάθε εβδομάδα προστίθενται κατά μέσο όρο περίπου 500 νέοι ψήφοι) τα αποτελέσματα προσεγγίζουν ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Επόμενος στόχος η συμπλήρωση ενός δείγματος της τάξεως των 300.000 ψήφων.

Προσωπικά Δεδομένα

Η sports-data.net δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στην ψηφοφορία.  Απλά καταμετρά ψήφους.