Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή με εννιαψήφιο συμβόλαιο στην ιστορία, όπως αποκαλύπτουν τα “Football Leaks”.

ισό δισεκατομμύριο ευρώ θα προσφέρει η Μπαρτσελόνα στον Λιονέλ Μέσι τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την παραμονή του στον σύλλογο, βάσει των συμβολαίων που φέρνει στη δημοσιότητα το γερμανικό περιοδικό “Spiegel”, μέσω της συνεργαζόμενης γαλλικής ιστοσελίδας “Mediapart”.

Τα δύο ΜΜΕ, που εντάσσονται στην “ομπρέλα” του “European Investigative Collaborations” και έχουν υπ’ ευθύνη τους τις αποκαλύψεις των “Football Leaks”, φέρνουν στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες από τα δύο συμβόλαια που ετοίμασε η καταλανική ομάδα για τον Αργεντινό τον Ιούνιο του 2017.

Ο Μέσι έμενε ελεύθερος στο τέλος της σεζόν 2017-2018 και εξαιτίας των κακών σχέσεών του με τον πρόεδρο της ομάδας, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και με αρκετούς από τους διοικούντες, καθυστέρησε την υπογραφή νέας συμφωνίας. Οι διαπραγματεύσεις ήταν εξαντλητικές, αφού ο αρχισκόρερ του συλλόγου δεν είχε πειστεί ότι αυτή η διοίκηση ήταν σε θέση να βελτιώσει τη θέση της ομάδας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα ετοίμασαν ένα συμβόλαιο που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ποδοσφαίρου και που απέχει παρασσάγγας από τα ποσά που βγήκαν στη δημοσιότητα μετά από τις υπογραφές και τα οποία φτάνουν το πολύ στα 40.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα “Football Leaks”, το συμβόλαιο του Ιουνίου θα απέφερε καθαρά στον Μέσι το ποσό των 104.441.346 ευρώ κάθε χρόνο! Ένα ποσό που θα μπορούσε να δοθεί σήμερα για την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Τα συμβόλαια είναι δύο, αμφότερα γραμμένα στα καταλανικά. Το πρώτο αφορά τις εργασιακές σχέσεις του με την Μπαρτσελόνα και το δεύτερο το δικαίωμα εκμετάλλευσης της εικόνας του παίκτη. Η ημερομηνία τους είναι 30 Ιουνίου 2017 και εκπνέουν τον Ιούνιο του 2021. Η υπογραφή που βρίσκεται στο κάτω μέρος τους είναι του Χόρχε Μέσι, του πατέρα του 30χρονου σούπερ σταρ, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ατζέντη του γιου του.

 Το καθαρό συνολικό ετήσιο εισόδημα από τα δύο συμβόλαια ανέρχεται σε 71.053.846 ευρώ, εκ των οποίων το 85% αφορά τον μισθό του και το 15% τα δικαιώματα προβολής. Σε αυτό το ποσό, όμως, προστίθενται δύο μεγάλα μπόνους. Το πρώτο είναι μπόνους υπογραφής των συμβολαίων και ανέρχεται σε 63.500.000 ευρώ. Το δεύτερο είναι το μπόνους αφοσίωσης, το οποίο ανέρχεται σε 70.000.000 ευρώ και ο Μέσι θα το εισπράξει μόνο εάν δεν αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα πριν από τη λήξη του συμβολαίου. Συνολικά, δηλαδή, το ποσό για την τετραετία ανέρχεται σε πάνω από 416 εκατομμύρια.

Εάν ισχύσει η τελευταία προϋπόθεση, τότε το καθαρό εξασφαλισμένο ετήσιο εισόδημα του Μέσι από την Μπαρτσελόνα ανέρχεται σε 104.441.346 ευρώ, βάσει των δύο συμβολαίων, ή αλλιώς σε 286.140 ευρώ ανά μέρα ή ακόμα και σε 11.922 ευρώ ανά ώρα!

ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΧΩΝ

Το εξασφαλισμένο εννιαψήφιο ποσό μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, εάν συνυπολογιστούν και τα μπόνους στόχων, τα οποία δεν είναι ευκαταφρόνητα και τα οποία αγγίζουν τα 20.000.000 ευρώ!

Κάθε σεζόν που θα αγωνίζεται στο 60% των παιχνιδιών της ομάδας, θα εισπράττει 1.900.000 ευρώ επιπλέον. Κάθε χρονιά που η Μπαρτσελόνα κατακτά το πρωτάθλημα Ισπανίας, τότε ο Μέσι θα προσθέτει στον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 2.700.000 ευρώ. Κάθε πρόκριση σε επόμενο γύρο του Champions League, δε, φέρνει περισσότερα χρήματα στον Αργεντινό, με πλαφόν τα 12.000.000 ευρώ.

Αν, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα κατακτήσει τα πάντα φέτος με συνεχή παρουσία του Μέσι, τότε η Μπαρτσελόνα θα δώσει στον πέντε φορές κάτοχο “Χρυσής Μπάλας” το ποσό των 122.515.205 ευρώ συνολικά!

Όπως σημειώνει το “Mediapart”, πρόκειται για έναν ετήσιο μισθό που είναι μεγαλύτερος κατά 2.000.000 ευρώ από το φετινό μπάτζετ της Μαρσέιγ, της 4ης πιο ισχυρής οικονομικά ομάδας στη Γαλλία!

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment